Messu-raportti

Kävin 27.9.2017 Cyber Security nordic messuilla, joista meille annettiin tehtäväksi kirjoittaa raportti. Tehtävän anto oli seuraavan lainen:

Messuraportti. Kirjoita arvioiva kuvaus kolmesta tuotteesta tai esityksestä. Muista myös arvioida ja vertailla – ei pelkästään toistaa mainoslauseita. Käytä arvioidessa kaikkia aiempia, esimerkiksi töissä ja kursseilla oppimiasi tietoja. Tässä muutama kysymys, joista voi olla apua kirjoittessa (mutta joihin vastaaminen ei vielä riitä vastaukseksi). Minkä ongelman tuote ratkaisee Mitä tuote maksaa (esim. halvin aloitus vs tyypillinen käyttötapaus, ensimmäisen vuoden hinta)? Millä tekniikoilla tuote on toteutettu (tietokannat, ohjelmointikielet, käyttöjärjestelmät, palvelimet, protokollat…)? Tärkeimmät kilpailijat? Kilpaileeko jokin vapaa ohjelmisto tämän kanssa (vai onko tämä jo valmiiksi vapaa ohjelma)? Mitä ajatuksia tuote tai palvelu herättää? Millainen yritys on tuotteen taustalla? Ota blogiisi myös artikkeliasi tukevia kuvia.

Helsingin messu keskuksessa oli myös samaan aikaan FinnSec-, AVITA audio-visual-, kiinteistö- sekä Ahlsell-messut. Näistä messuista CyberSecurity-messut olivat selvästi pienin tapahtuma. Aluksi kiertelin FinnSec-messujen alueella, koska en huomannut, että CyberSecurity messut olivat erikseen muista messuista messukeskuksen taaimmaisessa tilassa. Mielestäni FinnSec messuilla kiertely avarsi mitä kaikkea turvallisuuteen liittyy. Siellä oli muun muassa erilaisia yrityksiä jotka tarjosivat erilaisia turvallisuus ratkaisuja, kuten video valvontaa ja kauko-ohjattavien nelikoptereiden torjuntaa.

Parhaiten mieleeni sieltä jäi Optima jonka tarjonnassa oli läppäri-lainaus-kaappi joka sopii koulujen käyttöön, kaapista voisi lainata läppärin esim. Kela-kortilla tai ajokortilla, näin pystytään valvomaan jos kone hajoaa pystytään kertomaan kenen toimesta se on hajonnut.

FinnSec-messuilla kiertelyn jälkeen löysin CyberSecurity-messuille, jossa juttelin Ciscon edustajan kanssa heidän tuotteistaan. Tuotteista mielen kiintoisin oli Cloudlock, joka on Ciscon tarjoama turvallisuus-järjestelmä pilvi-ratkaisuihin. Kun nykyisissä pilvipalveluissa palvelun tarjoajan ei tarvitse oikein panostaa turvallisuuteen niin Cloudlock hoitaa asian. Ciscon Cloudlock on itsekin pilvessä toimiva palvelu, joten sitä ei tarvitse itse asentaa omille palvelimille ja siinä API-tuki joten omia palveluita voi lisätä jos luettelosta ei löydy sellaista johon tarvitsisi palvelua.

Seuraavaksi eksyin Bittium nimisen yrityksen kojun luokse, kun huomasin, että he valmistavat turvallisia Android-puhelimia. Kyselin hieman mitä he tekevät johon he vastasivat valmistavansa tuotteita ja palveluja Puolustusvoimille, yleiselle turvallisuudelle, kuten poliiseille, Iot-markkinoille sekä teollisuuteen.

 

 

Lähteet

https://www.bittium.com/

http://cybersecuritynordic.messukeskus.com/

https://www.cisco.com/c/en/us/products/security/cloudlock/index.html

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Messu-raportti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s